Financieel

Met de lage rente voordelig lenen

Lenen van geld kost altijd geld. Maar met de huidige extreem lage rentepercentages liggen de kosten ervan veel lager dan ze ooit gelegen hebben. Met een lening simulatie kan de bij jou situatie passende lening gevonden worden. Het kan wel heel erg de moeite zijn om na te gaan waar je het goedkoopste geld kan lenen en waar de laagste rente in rekening gebracht wordt. Dit is zeker niet door de creditcard maatschappijen en ook zeker niet door rood te staan op je betaalrekening.. Als je de mogelijkheid hebt kan het heel erg de moeite zijn om een lening af te sluiten om deze dure leningen af te lossen om vanaf dat moment vaak minder dan de helft van de rente te gaan betalen.

 

Rentes verschillen per soort lening

De te betalen rente  hangt af van waarvoor je de lening nodig hebt, welke zekerheden je kunt geven aan de verstrekker van de lening, wat je reguliere inkomen is en hoeveel je wilt lenen.  Ook kan een lidmaatschap van een vakbond of een andere vereniging bij het lenen van geld een extra korting opleveren of iets extra’s.  Zo zal het verkrijgen van een voordelige hypotheek voor een koopwoning als je zelf kunt zorgdragen voor een groot deel van de benodigde financiering veel makkelijker gaan dan wanneer je zelf geen geld hebt.  Met een lening simulatie, bijvoorbeeld van financeinfo.be, kun je bepalen wat in jouw situatie de voordeligste lening is.

 

Lening simulatie handig bij je zoektocht

Op verschillende websites wordt geld aangeboden om te lenen: hypotheken, persoonlijke leningen, autoleningen en allerlei andere varianten. Op deze websites kun je vrijwel altijd een op jou afgestemd en persoonlijk leenadvies vragen van één aanbieder. De vergelijkingssite, waar een groot aantal aanbieders van leningen met elkaar vergeleken worden en waar je relatief eenvoudig de bij jouw situatie passende en meest voordelige lening makkelijk kunt vinden, is dan een snellere weg. Met je persoonlijke gegevens, zoals gewenst bedrag, inkomen, reeds uitstaande schuld etcetera, wordt dan uitgerekend of je geld kunt lenen en wat hiervan de kosten zijn. Het gaat bij een lening niet alleen om de laagste kosten maar ook om de voorwaarden waaronder het geld geleend wordt.

 

Inkomens, vermogen en inkomenszekerheid

De kosten van het lenen van geld hangen sterk af van de persoonlijke situatie waarin je verkeerd. Hoe kleiner de kans dat je in de toekomst problemen zult hebben met het afbetalen van de lening hoe makkelijker het is om geld te lenen en hoe lager de kosten zullen zijn. Ben je een succesvolle zelfstandige dan kan het, door de onzekerheid over toekomstige inkomsten, best nog wel moeilijk zijn om een kredietverstrekker te vinden. Heb je een eigen huis met overwaarde en een vaste baan met een mooi inkomen dan is het eenvoudig om een heel voordelige lening af te sluiten met je huis als zekerheid.