Bedrijfspand

De impact van goed kantoormeubilair

Ga je op zoek naar nieuw kantoormeubilair? Dan wil je natuurlijk niet zomaar wat tafels en stoelen neerzetten. Het is belangrijk om goed na te denken over hoe je dat aanpakt en waar je allemaal rekening mee moet houden. Daarbij gaat het niet alleen om het uiterlijk van het kantoor, maar ook ergonomie en duurzaamheid spelen een steeds belangrijkere rol. In dit artikel vertel ik je er meer over. Lees daarom zeker verder. 

Ergonomie is belangrijk

Als je op zoek gaat naar een nieuw bureau of de inrichting van je kantoor in het geheel is het eerste waar je naar kijkt vaak het uiterlijk. Maar ook ergonomie op je werkplek is heel belangrijk. Vooral als je lange werkdagen achter je bureau moet doorbrengen. Kijk daarom bij het selecteren van bijvoorbeeld je bureaustoel ook of hij goed is te verstellen en of de bureaustoel goed scoort op ergonomie. Hetzelfde geldt eigenlijk voor je bureau. Deze moet de juiste afmetingen hebben of bij voorkeur in hoogte verstelbaar zijn. 

Stijl en functionaliteit combineren

Bij het kiezen van kantoormeubilair is het belangrijk om niet alleen naar functionaliteit te kijken, maar ook naar stijl. Een mooi ingericht kantoor zorgt voor een prettige werkomgeving. Dit heeft weer een positieve invloed op de motivatie en creativiteit van jou en je medewerkers. Kies voor meubels die passen bij de uitstraling van je bedrijf. Moderne en strakke meubels geven een andere sfeer dan klassieke houten meubels.

Daarnaast is het handig om meubels te kiezen die multifunctioneel zijn. Denk aan bureaus met ingebouwde opbergruimte of vergadertafels die je kunt uitschuiven. Hierdoor benut je de ruimte optimaal.

Duurzaamheid als overweging

Ook duurzaamheid is steeds belangrijker als je op zoek gaat naar kantoormeubilair. Zo zie je dat steeds meer bedrijven eerder kiezen voor meubels van duurzaam materiaal. Om zo bij te dragen aan onze planeet. Denk hierbij aan gerecycled hout en metalen, maar ook stoffen die langer meegaan. Dat is zowel voor het milieu als voor je portemonnee een slimme keuze. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook nog kijken naar de productieprocessen van de betreffende meubels. Wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van schadelijke stoffen? Door bewust te zijn van de impact op het milieu kun je zo je steentje bijdragen. .

Totaal inrichting van je kantoor

Ga je op zoek naar een inrichting van je kantoor, dan wil je natuurlijk wel dat het allemaal goed op elkaar aansluit. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de indeling van de ruimte. Vaak zie je ook dat een goed ingedeelde werkruimte zorgt voor meer productiviteit. Om een te zorgen voor een goede indeling is het een goed idee om te werken met verschillende zones. Denk hierbij aan plekken waar je rust kunt nemen, maar ook plekken voor bijvoorbeeld een vergadering of overleg. Natuurlijk mag ook een plek voor absolute concentratie niet ontbreken. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de kleuren en materialen die je kiest. Warme kleuren geven een meer comfortabel gevoel, terwijl koelere tinten vaak een gevoel van rust geven. 

Ook de keuze van kleuren en materialen speelt een rol. Warme kleuren kunnen een gevoel van comfort geven, terwijl koelere tinten een rustige sfeer creëren. Daarnaast kunnen planten bijdragen aan een aangename werkomgeving door de luchtkwaliteit te verbeteren en een rustgevend effect te hebben. Als je op zoek bent naar kantoormeubilair of een totaal inrichting van je kantoor, is het slim om advies in te winnen bij een specialist. 

Reacties uitgeschakeld voor De impact van goed kantoormeubilair