Financieel

Het belangrijkste nieuws over crypto

De wereld van crypto staat nooit stil. 24 uur per dag, 7 dagen in de week wordt er gehandeld in de duizenden verschillende cryptovaluta. Dat houdt dus ook in dat er altijd wel iets is te vertellen over crypto. Niet alleen over bepaalde munten zelf, maar ook bepaalde rechtszaken en wetswijzigingen die lopen op dit moment. Om je een idee te geven wat op de moment het belangrijkste nieuws over crypto is, hebben we een aantal grote zaken voor je op een rijtje gezet, met natuurlijk als hoogtepunt de slepende rechtszaak die inmiddel na twee jaar eindelijk voorbij is en gaat tussen Ripple (XRP) en de SEC.

SEC en Ripple

Eindelijk is het zover, na bijna twee jaar is er een einde gekomen aan de slepende rechtszaak die ging tussen cryptocurrency Ripple en de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC (Amerikaanse Securities and Exchange Commission). Omdat het teveel is om uit te leggen, is het goed om het in het kort toch iets toe te lichten. Ripple werd verplicht gesteld om bepaalde inzichten te geven in cijfers en andere zaken. De voornaamste reden was dat ripple de effectenwetgeving in de Verenigde Staten zou hebben overtreden. Nu eindelijk na twee jaar heeft Ripple alle documenten ingediend en is het wachten op het oordeel van de rechter.

Slechtste maand voor bitcoin in twee jaar tijd

De maand november van het jaar 2022 is voor bitcoin de slechtste maand ooit geweest. Waar de koers enkele maanden geleden nog boven de 60.000 dollars steeg, zien we dat de sluiting op 30 november zo rond een koers van 17.000 dollar schommelt. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit voor de beleggers die in januari van dit jaar zijn ingestapt, alles behalve prettig is. Met name het FTX drama van de afgelopen periode heeft er enorm ingehakt op de cryptomarkt. Uiteraard zagen veel beleggers dit al aankomen, maar op het moment dat het dan toch gebeurt, zijn de gevolgen vaak niet te overzien.

Zo vind jij zelf alles nieuws over crypto

Omdat er in crypto land regelmatig wat gebeurt, is het van belang om ook zelf de nodige nieuwssites in de gaten te houden. Vooral omdat bepaalde berichten direct van invloed kunnen zijn op bepaalde koersen. Op het moment dat jij dan als investeerder direct gehandeld hebt, kan je dit de nodige voordelen opleveren. Vooral goed om te weten, is dat de wereld van crypto vooral in de nacht erg actief is. Dit komt omdat de markt zich voor het grootste deel begeeft in Azië en natuurlijk Amerika en met een tijdsverschil van enkele uren, is het in Nederland vaak ’s nachts dat er iets spannends gebeurt. Zorg er daarom dus voor dat je de bekende nieuwssites goed blijft volgen en bij voorkeur ook een melding aanzet op het moment dat er iets over een specifieke munt wordt gepubliceerd. Het verschil van een aantal minuten kan er namelijk al voor zorgen dat je een enorm kans kunt pakken of dat deze aan je neus voorbij gaat.

Reacties uitgeschakeld voor Het belangrijkste nieuws over crypto