Hoe staat het met de bliksembeveiliging van uw bedrijf?
Bedrijven en Bedrijfsleven,  Beveiliging

Hoe staat het met de bliksembeveiliging van uw bedrijf?

De bliksembeveiliging van uw bedrijf

Als we de vraag stellen: “Hoe staat het ervoor met de bliksembeveiliging van uw bedrijf?”. Merken we vaak aan de reacties dat veel ondernemers weinig aandacht aan hun bliksembeveiliging besteden. Dat is erg jammer gezien de zomers steeds heter en extremer worden. Door de klimaatverandering ontstaan er namelijk steeds meer heftige onweersbuien, en daarmee neemt natuurlijk ook de kans op blikseminslag toe. Lees snel verder hoe u ervoor zorgt dat het er optimaal voorstaat met de bliksembeveiliging van uw bedrijf.

Grotere kans op blikseminslag

Blikseminslag kan vreselijke gevolgen hebben voor uw bedrijf. Er zijn jaarlijks vele ondernemers die hier helaas achter komen. Directe schade wordt vaak nog wel gedekt door de verzekering, maar de gevolgschade van blikseminslag, is vaak het grootste probleem. Zo kan blikseminslag ervoor zorgen dat het complete productieproces stil komt te liggen, dat contracten afgebroken moeten worden en dat personeel noodgedwongen thuis zit. Meer dan genoeg redenen om een specialist in aarding en bliksembeveiliging in te huren voor de bliksembeveiliging van uw bedrijf.

Bliksembeveiliging voor bedrijven

De bewustwording van het belang van bliksembeveiliging groeit steeds meer in Nederland. Verzekeraars stellen ook vaker bliksembeveiliging verplicht. Helaas wordt er vaak in eerste instantie een prima systeem geïnstalleerd, maar wordt dit later verwaarloosd. Een bliksemafleidingssysteem moet u altijd up-to-date houden. Wanneer een bedrijf gaat uitbreiden, wordt het aanleggen van een passend systeem vaak over het hoofd gezien. Dit zorgt vaak weer voor veel schade na blikseminslag. Schade die voorkomen had kunnen worden met beter bliksembeveiliging.

Optimale bliksembeveiliging

U beveiligt uw pand het beste tegen blikseminslag door een modern en nieuw bliksembeveiligingssysteem te plaatsen. U begint hiermee door een risicobeoordeling te doen. Met de wetenschap die hieruit voortkomt, laat u maatwerk bliksembeveiliging installeren. Het is belangrijk om hierbij ook direct een goede overspanningsbeveiliging te laten installeren. Hiermee zorgt u ervoor dat elektriciteit direct naar de aarde wordt afgevoerd. Dit beschermt meteen kwetsbare systemen en installaties. Doordat bliksembeveiliging steeds moderner en beter wordt, dient u als ondernemer uw bliksembeveiliging altijd up-to-date en optimaal te houden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen de ondernemerswereld? Hou dan vooral ons blog in de gaten. We posten regelmatig nieuwe artikelen.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe staat het met de bliksembeveiliging van uw bedrijf?