Veiligheidsdeskundige in Roosendaal
Bedrijf

Optimale veiligheid binnen uw organisatie

Optimale veiligheid met een veiligheidskundige

Als ondernemer bent u verplicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen voor uw personeel. Dit kan een flinke klus zijn. Veiligheid is een aspect dat op veel vlakken binnen de bedrijfsvoering terugkomt. Het is dus ook zeker niet vreemd als u hier als bedrijfsleider even niet uitkomt. In dat geval kan een veiligheidskundige u helpen. Lees in dit blog hoe een veiligheidskundige uw bedrijf optimale veiligheid bezorgt.

Onderzoek en advies

Een veiligheidskundige draagt zorg voor een gezonde werkomgeving en het voorkomen van directe gezondheidsproblemen. Een veiligheidskundige is getraind in het herkennen, opsporen en signaleren van veiligheidsrisico’s voordat deze leiden tot ongevallen en andere problemen. Door uitgebreide kennis van wet- en regelgeving zorgt hij of zij ervoor dat uw werknemers gezond en veilig kunnen werken.

Training en instructie

Op basis van onderzoek naar veiligheidsrisico’s kan een veiligheidsdeskundige trainingen en instructies geven aan uw werknemers. Zo kan hij of zij enkele van uw werknemers opleiden tot preventiemedewerkers of trainingen geven waarmee ze zelf RI&E uit kunnen voeren. In elk geval is bewustwording van het belang van veilig en verantwoord werken het belangrijkste uitgangspunt.

Voordelen veiligheidsdeskundige

Werken met een veiligheidsdeskundige voor optimale veiligheid binnen uw organisatie, biedt u de volgende voordelen:

  • Hij of zij signaleert op tijd gezondheidsbedreigende factoren op de werkvloer.
  • Hij of zij helpt met het in kaart brengen van de gezondheidsrisico’s die uw werknemers lopen door de werkomstandigheden. Vervolgens krijgt u altijd advies over hoe werkomstandigheden verbeterd kunnen worden.
  • Uw personeel kan advies inwinnen over hoe ze hun eigen werk veiliger en verantwoorder kunnen doen.
  • Een veiligheidsdeskundige werkt vaak nauw samen met andere professionals, zoals arbeidsdeskundigen, organisatie hygiënisten, etc. Zo staat er altijd een breder klankbord aan kennis tot uw beschikking.
  • Een veiligheidsprofessional helpt altijd preventief.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat een veiligheidsdeskundige kan betekenen voor uw bedrijf in Roosendaal? Stel uw vragen dan gerust via het contactformulier.

Reacties uitgeschakeld voor Optimale veiligheid binnen uw organisatie