Veiligheid,  Zakelijke tips

Werken als zzp’er in de zorg

De afgelopen jaren is de vraag naar zorg in Nederland, maar ook in andere landen in Europa enorm gestegen. Een van de redenen is de vergrijzing. Als de vraag naar zorg toeneemt, betekent dit ook dat er meer vraag is naar zorg. Hierdoor zijn er steeds meer mensen die als zzp’er werken in de zorg. Dit kan met verschillende beroepen, zoals fysiotherapeut, tandarts of verpleegkundige. In dit artikel ga ik het hebben over ondernemen in de zorg.

Belangrijke zaken in de zorg

Om als zzp’er aan de slag te gaan in de zorg zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je moet bijvoorbeeld een medisch dossier bijhouden van de patiënten die je behandelt. Daarnaast moet je voor de meeste beroepen in de zorg ook BIG-geregistreerd zijn. Dit register gaat voornamelijk over welke handelingen je mag uitvoeren. Je moet BIG-geregistreerd zijn voor onder andere tandarts, fysiotherapeut en arts. 

Eigen keuzes

Een van de grootste voordelen als zzp’er in de zorg is dat je eigen keuzes kunt maken. Als je in loondienst bent heb je geen keuze in welke mensen je gaat behandelen. Als zzp’er kun je ervoor kiezen om alleen met jonge of juist met oudere mensen te werken. Doordat je eigen keuzes kunt maken, kan je jouw eigen visie toepassen in de praktijk. Bijna iedereen heeft een manier van werken die in zijn of haar ogen het beste is. Het kan bijvoorbeeld dat je als tandartsassistente gewerkt hebt, maar een andere kijk hebt op het vak als de tandarts waarmee je samenwerkt. Dan is het een goede optie om als zzp’er aan de slag te gaan. Wil je toch liever in loondienst werken? Lees dan meer op vacature tandarts.

 

Er zijn veel verschillende beroepen in de zorg. Voor iedereen is er bijna wel een geschikt beroep te vinden. Wil je graag als tandarts aan de slag? Alleen werk je liever in loondienst? Neem dan een kijkje op https://dentjobs.be/

Reacties uitgeschakeld voor Werken als zzp’er in de zorg