Zakelijke tips

Wat je moet weten over de 19 inch serverkast

Tegenwoordig ontkom je er niet aan als bedrijf, maar ook als particulier: de 19 inch serverkast. Voor velen onder ons is een betrouwbaar en stabiel netwerk van enorm belang. Want als het netwerk uitvalt kan dat veel nadelige gevolgen hebben, zeker in dit digitale tijdperk. Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Een 19 inch serverkast biedt uitkomst. Dit is een kast dat een centrale plek is waar alle apparatuur, en bijbehorende kabels, bij elkaar komen. Dit zorgt voor een centrale en veilige plek voor al jouw automatisering, zoals switches, modens en servers.

19 inch serverkast beschermt en beveiligt

Wat een 19 inch serverkast vooral doet is het beschermen van je hardware en server. Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken in ons leven. Via Google worden er allerlei soorten vragen gesteld en shoppen gaat steeds meer via webshops en minder via fysieke winkels. Een ondernemer kan daarom tegenwoordig niet meer zonder internet. Een paar minuten geen internet betekent al gauw geen omzet. Daar komt het belang van een 19 inch serverkast om de hoek kijken.

De voordelen van een 19 inch serverkast

Om te voorkomen dat je zonder internet komt te zitten is het dus van belang dat je servers en andere apparaten goed moeten worden beschermd. Maak je gebruik van een 19 inch serverkast dan verkleint dat de kans op kabelbreuken, oververhitting en ander soort problemen die kunnen voorkomen bij hardware en servers. Naast dat zorgt een deze serverkast ook voor een nette en opgeruimde omgeving. Dat betekent geen losse kabels overal en rommel op de vloer. Het apparatuur wordt in de serverkast geplaatst en de kabel die daarbij horen worden via kabelgoten weggewerkt. Een ander voordeel van een patchkast is het geluid. Zo’n kast zorgt voor het verminderen van geluid wat van de apparaten afkomt. Daardoor kan je je makkelijker concentreren, want apparaten die in een serverkast staan maken bijna geen geluid. 

Wat voor serverkast past het best bij jou?

Het kan nog wel eens een heel karwei zijn om een geschikte serverkast aan te schaffen. Er is namelijk met veel dingen rekening te houden. Stel dan ook vooraf voor aanschaf doelen en eisen op die je verwacht van een serverkast. De fundamenten van een serverkast zijn altijd gelijk. Echter heb je wel een aantal keuzemogelijkheden die ervoor kunnen zorgen om jouw doelen en eisen te behalen. Zo heb je verschillen zitten in de afmeting, materiaal van de deur en de plaatsing. Wees bewust van wat bij jou past en zet alles op een rijtje. Zo schaf je de beste serverkast aan die goed aansluit op je doelen en eisen.

Welke afmetingen zoek je bij een serverkast?

De vraag hoe groot je de serverkast moet hebben ligt helemaal aan de hoeveelheid apparaten die je hebt. Dat niet alleen want de grootte hangt ook af van de ruimte waar je de patchkast wilt plaatsen. Je kunt voor wat betreft de afmeting altijd uitgaan van 19 inch serverkast. Dit betekent dat alle apparatuur met een afmeting van 19 inch of minder in de kast geplaatst kan worden. Betreffende de afmeting van de buitenzijde, die kunnen variëren. Houd er vooral rekening mee dat er genoeg ruimte overblijft voor in de diepte. Zo hebben de servers de ruimte om af te koelen. Ook een puntje om rekening mee te houden is ruimte over te houden voor kabels en snoeren. 

Reacties uitgeschakeld voor Wat je moet weten over de 19 inch serverkast