Logistiek Direct
Zakelijke tips

Wat zijn spanbanden en waar worden ze voor gebruikt?

Er zijn een aantal van die termen die je wel kent, maar waarvan je misschien niet precies weet wat het is. Spanbanden zijn daarvan een mooi voorbeeld. Want wist je dat spanbanden op allerlei manieren worden gebruikt, en dat je waarschijnlijk dagelijks producten gebruikt die niet in je huis zouden staan als er geen spanbanden waren? Ontdek hier wat het zijn en waarvoor ze worden ingezet.

Wat een spanband is

Spanbanden kennen vele namen. Ze worden ook wel sjorband of spanriem genoemd. Ze komen in veel verschillende soorten en maten. Een spanband is een hulpmiddel om een lading vast te zetten. Ze worden met name veel gebruikt om goederen te transporteren. Je ziet ze daarom veel in bijvoorbeeld warenhuizen of fabriekshallen. Stel je eens voor dat je bijvoorbeeld cornflakes moet vervoeren. Dat zijn allemaal losse dozen die je niet per stuk wil vervoeren. Daarom worden ze doorgaans op pallets geplaatst met tientallen of honderden bij elkaar. Daar omheen wordt dan folie en een spanband geplaatst om alles goed op de plek te houden. Je wil natuurlijk niet dat alle dozen na transport kapot zijn. 

Logistiek Direct

Veiligheid voorop

Spanbanden worden dus gebruikt om een lading goed vast te zetten en te verzekeren dat producten niet onnodig beschadigd wordt. De spanbanden hebben dus een belangrijke functie als het gaat om het bewaren van de goederen. Maar ook voor de veiligheid in een fabriekshal of magazijn hebben deze banden een speciale functie.

Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn spanbanden en waar worden ze voor gebruikt?