Zakelijke tips

Dit moet je weten over de NOW-regeling

Vele mensen onder ons hebben een eigen bedrijf en dat is leuk als je open hebt kunnen blijven de afgelopen periode. Als je een poosje de deuren hebt moeten sluiten vanwege die vervelende pandemie, dan heb je waarschijnlijk geleden aan een behoorlijk stuk omzetverlies. Dat wil natuurlijk niemand en hierdoor kun je al vrij eenvoudig met je handen in je haren zitten. Het is handig hulp in te schakelen als jij hiermee te maken gehad hebt, omdat je misschien wel recht hebt op de NOW-regeling. Wij gaan je meer vertellen over de NOW-regeling, want misschien heb jij hier net als vele andere bedrijven gewoon recht op.

blended.law legt het uit

Zoals vele van weten is het een Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Door gebruik te maken van de NOW-regeling kun je personeel in dienst houden tijdens de pandemie, waardoor salarissen netjes kunnen worden doorbetaald. Het is dus niet verstandig je personeel direct te ontslaan, want ook zij kunnen niets doen aan die vervelende situatie. Daarom is het handig te kijken of jij in aanmerking komt voor de NOW. Vraag deze gerust aan als jij te maken hebt gehad met omzetverlies, want alleen zo kan jij een tegemoetkoming krijgen.

Het aanvragen, hoe zit dat?

Het kan lastig zijn de aanvraag zelf te doen, omdat je een aantal belangrijke documenten nodig kunt zijn. Het is dan juist handig de hulp in de schakelen van blended.law/v/now-verklaring/, hun kunnen je namelijk helpen met de aanvraag. Op deze manier weet je precies wat je te wachten staat en waar je op kunt rekenen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt namelijk af van een aantal factoren, ze kunnen je hier meer informatie over geven.

Kan de aanvraag afgewezen worden?

Het is op voorhand niet te zeggen of jouw aanvraag voor de NOW-regeling wordt afgewezen of wordt goedgekeurd. Het is namelijk belangrijk dat je voldoet aan de eisen die de overheid gesteld heeft aan de regeling. Als jij voldoet aan de gestelde eisen zal de aanvraag voor de NOW-regeling kunnen worden goedgekeurd. Wanneer je niet voldoet aan de gestelde eisen dan zou het zo kunnen zijn dat de aanvraag wordt afgewezen. Misschien is er dan nog een andere regeling waar je wel aan deel kunt nemen, om zoals nog de onkosten die je geleden hebt te kunnen dekken.

Brengt de aanvraag kosten met zich mee?

Er zijn verklaringen die je nodig zult zijn voor het aanvragen van de NOW-regeling, deze kun je dan aanvragen via Blended Law, het team van juristen en financiële specialisten kan je hier meer over vertellen. Ze hanteren namelijk vaste prijzen voor de verklaringen die je nodig zult zijn. Je zou natuurlijk altijd een scan op de website van Blended Law kunnen maken om te zien of jij in aanmerking komt en of jij rechten hebt op het gebied van de NOW-regeling. Ze zijn er namelijk om jou te helpen op een zo goed mogelijke manier.

Reacties uitgeschakeld voor Dit moet je weten over de NOW-regeling