Zakelijke tips

Probleemloos online boekhouden

Online boekhouden bezit vele voordelen. Mogelijk zie je eerder bezwaren om alle financiële gegevens van jouw bedrijf online te verwerken, maar die bezwaren zijn zo van tafel geveegd als je naar de voordelen van online boekhouden kijkt

Beter voor vele factoren

Wanneer je je boekhouding online doet, brengt dit ontzettend veel voordelen met zich mee op allerlei gebieden. Zo is het ten eerste super overzichtelijk. Al je gegevens zijn namelijk op 1 plek terug te vinden en worden duidelijk weergegeven. Bovendien zijn al die gegevens aan elkaar gekoppeld, zodat je gemakkelijk ziet wat de verbanden ertussen zijn. Het biedt je dus een sneller en duidelijker inzicht in je boekhouding en zorgt er daarnaast voor dat het niet nodig is om dingen dubbel in te vullen. Als je je uitgaven bijhoudt via Yoursminc, worden die uitgaven namelijk automatisch verwerkt voor je btw aangifte. Naast de overzichtelijkheid, helpt het je ook alles zelf in de hand te houden. Je hoeft je boekhouding niet meer uit te besteden aan iemand anders. Hierdoor kost het je minder geld, heb je zelf meer inzicht in je eigen financiën en hoef je ook je vertrouwen niet te schenken aan iemand die je misschien wel totaal niet kent. Ook heb je veel minder papierwerk. Dit neemt minder ruimte in beslag en kost veel minder inkt en papier. Bovendien is een hele stapel papier een stuk lastiger mee te nemen naar besprekingen dan je laptop waar je complete boekhouding online in staat. Wat dat betreft is online boekhouden dus echt veel voordeliger.

Online boekhouden 100% veilig

Met al die waarschuwingen dat je uit moet kijken dat je gegevens niet uitlekken of gehackt worden, zal dit waarschijnlijk het grootste bezwaar tegen online boekhouden zijn. Het voelt minder veilig dat een papiertje dat je in een gesloten ruimte bewaard waar enkel jij de sleutel van hebt. Echter is het verboden voor andere instanties om de gegevens die jij verwerkt in je online boekhouding te gebruiken. Daarnaast zijn al jouw gegevens versleuteld. Het is dus veel veiliger om online je boekhouding te verwerken dan het in een gesloten kamer te bewaren. Een deur is makkelijker te forceren.

Enkel voordelen

Online boekhouden is dus veel voordeliger dan je boekhouding op andere manieren te verwerken. Bovendien kan je bij Yoursminc gratis proberen. Je zit er dus niet meteen aan vast en kan eerst met eigen ogen de voordelen ondervinden.